Van poëzie lezen komt poëzie schrijven (en andersom)!
Gastlessen door bekende dichters op uw school?

Onze stichting organiseert in de maanden november tot en met half februari gastlessen van dichters op uw school. Dit jaar zijn dat Ellen Deckwitz, Elmar Kuipers en Abe de Vries. Zij stimuleren uw leerlingen om mee te doen en helpen hen een goed gedicht te schrijven.

U kunt een dichter boeken voor een workshop van twee lesuren. Van de school wordt een kleine bijdrage van vijftig euro gevraagd. De overige kosten zijn voor rekening van de stichting. U boekt via Lysbert Bonnema. Zij is te bereiken via het e-mailadres: Lysbert.Bonnema@Tresoar.nl.

De gastdocenten stellen het op prijs dat de leerlingen niet tegen hun zin worden verplicht mee te doen. Informatie over de drie gastdocenten vindt u hieronder.

 

Over de dichters-docenten en over de School der Poëzie

deckwitz

Ellen Deckwitz (1982)  was Nederlands Kampioen Poetry Slam in 2009. Ze won met De steen vreest mij de C. Buddingh’-prijs voor het beste poëziedebuut. Deckwitz is een geziene gast op festivals en ze draagt haar werk regelmatig voor op televisie. Haar laatste bundel, De blanke gave, verscheen in januari 2015.

Doelgroep: Nederlands, alle niveaus.
Meer informatiefacebook

 

hut Arjan Hut (1976) was de eerste stadsdichter van Leeuwarden. Hij schrijft vooral in het Fries en soms ook in het Nederlands. In 2004 verscheen zijn debuut, Nachtswimmers getiteld. Zijn gedichten zijn opgenomen in verschillende bloemlezingen. Zijn laatste dichtbundel verscheen in 2010, Tin.

Doelgroep: Fries en Nederlands, alle niveaus.
Meer informatie: twitter

 

De derde gastdocent wordt binnenkort bekend gemaakt.

Doelgroep: 
Meer informatie: